Matematik

vektorer

08. november 2009 af wuuz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle som er styr på vektor regning?

Har nogle opgaver som jeg er i tvivl om;

jeg skal bestemme koordinaterne til trekantens vinkelspidser og jeg kender  siderne i trekanten med ligningerne;

m1: x-y=9
m2: 13x+7y+43=0
m3: 9y+x=39


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af peter lind

Skæringen mellem 2 linier med ligninggerne ax+by=c og dx+ey=f, finder du ved at løse de tilsvarende ligninger.


Svar #2
08. november 2009 af wuuz (Slettet)

forstår ikke hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2009 af peter lind

Du skal løse de ligninger, der fremgår . For skæringen mellem m1 og m2 skal du for eks. løse de 2 ligninger med 2 ubekendte x-y=9, 13x+7y+43=0


Svar #4
08. november 2009 af wuuz (Slettet)

kan du evt. vise mig det? forstår det stadig ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af peter lind

Hvor går det galt?


Svar #6
08. november 2009 af wuuz (Slettet)

det hele .. :S


Svar #7
08. november 2009 af wuuz (Slettet)

kan du evt hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2009 af peter lind

Det er altså svært. når jeg ikke ved, hvor det går galt. Jeg har mine begrænsninger. Jeg orker ikke at skrive en lærebog om emnet, og jeg tror heller ikke på, at jeg kan gøre det bedre end den lærebog, du har.


Svar #9
08. november 2009 af wuuz (Slettet)

hvis du evt kunne vise mig hvordan jeg skal starte?!


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. november 2009 af mathon

skæring mellem m1 og m2:

I:   7x - 7y = 63
II: 13x + 7y = -43                  I og 2 adderes

   20x = 20

   x = 1                                som indsat i x-y=9
giver

   1 - y = 9
   y = -8
skæringspunkt mellem m1 og m2 er
  S(1,-8)
 


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.