Matematik
Ligning for parablen
16. januar 2005 af
Sampairo (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse følgende opgaver.
1) en parabel har toppunktet i (3,2) og går gennem punktet (6,-1). bestem ligningen for parablen.
2)Andengradspolynomium f har forskriften
f(x)=ax^2+bx-5
det oplyses, f(1)=0 og f(2)=7
bestem tallene a og b.
1) en parabel har toppunktet i (3,2) og går gennem punktet (6,-1). bestem ligningen for parablen.
2)Andengradspolynomium f har forskriften
f(x)=ax^2+bx-5
det oplyses, f(1)=0 og f(2)=7
bestem tallene a og b.
Svar #1
16. januar 2005 af Azzina (Slettet)
Hey!
Opg 2: Du ved at 0=a*1^2+b*1-5 og 7=a*2^2+b*2-5 Så har du 2 (2. grads) ligninger. Metoden er beskrevet i de fleste 1g matematikbøger...
opg 1: Jeg kan ikke huske formlen for toppunktet i hovdet, men du indsætter 3=bla bla og 2=bla bla og du ved at -1=a*6^2+b*6+c
Så har du bare 3 ligninger med 3 ubekendte...
Håber du kan bruge det!
Opg 2: Du ved at 0=a*1^2+b*1-5 og 7=a*2^2+b*2-5 Så har du 2 (2. grads) ligninger. Metoden er beskrevet i de fleste 1g matematikbøger...
opg 1: Jeg kan ikke huske formlen for toppunktet i hovdet, men du indsætter 3=bla bla og 2=bla bla og du ved at -1=a*6^2+b*6+c
Så har du bare 3 ligninger med 3 ubekendte...
Håber du kan bruge det!
Skriv et svar til: Ligning for parablen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
