Fysik

Bevægelsesligning ?

09. november 2009 af filte (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lige fået udleveret min SRP opgave og er lidt på bar bund med et af spørgsmålene, det lyder således:

opstil ved hjælp af Newtons love en bevægelsesligning for en genstand, der kun er påvirket af tyngdekraften fra en meget tungere genstand. vis, at denne er en differentialligning, og forklar , hvordan man i princippet kan løse den med numeriske metoder.

Det skal lige siges at jeg har om raketter, så ligningen ville være for en rakets bevægelse. så vidt jeg har forstået skal jeg sætte Newtons 2. lov op mod den tredje, altså:

F=m*g og F= m(G*M/r*r)

m og m vil altså gå ud med hinanden, nogen der ved om det er rigtigt? og hvordan jeg kommer videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal bruge udgaven, at F=ma, hvor a = d2x(t)/dt2.


Svar #2
09. november 2009 af filte (Slettet)

okay, hvad skal jeg så gå efter at isolere? og hvordan kan jeg vise at a = d2x(t)/dt2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af peter lind

Raketten er påvirket af tyngdekraften+kraften fra raketmotoren. Summen af disse kræfter er så md2x/dt2


Svar #4
09. november 2009 af filte (Slettet)

okay, men viser jeg dette? hvad sker der med G og r?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Accelerationen er altid den anden afledede af stedfunktionen. Du vil gå efter at isolere d^2x/dt^2.

#4: De er blot konstanter.


Skriv et svar til: Bevægelsesligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.