Fysik

Absorptionsspektrene

09. november 2009 af fissankp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har problemer med en opgave i min bog i fysik den hedder 5,2 og er på side 286.

a. jeg få at vide lithium i sin grundstilstand har energien -5,37 eV. jeg skal så nu beregne fotonenergierne i 3 de tre absorptionslinier. få at vide deres frekvens er

320,00 nm.

323,26 nm

670,79 nm

har prøvet meget med forskellige formler osv. men det lykkes bare ikke håber en som kan hjælp har nok brug for en del hjælp evt. et eksempel med den første ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Beregn frekvensen på fotonerne først. Benyt herefter, at Efot = hf, hvor h er plancks konstant.


Svar #2
09. november 2009 af fissankp (Slettet)

Efot=h*f =6,63*10-34*320,00*10-9=2,12163978*10-40

MERE hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: f er frekvensen - ikke bølgelængden.


Svar #4
09. november 2009 af fissankp (Slettet)

okay så må det blive 3*108/320*10-9=9,375*1014

ans*6,63*10-34=6,2156*10-19

ans/1,6*10-19=3,884 eV

men hvad gør jeg så skal jeg ikke trækker det fra grund tilstanden eller noget i den stil ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Husk enhederne - ellers giver dine beregninger ikke nogen mening.

Men ja, det virker korrekt. Cirka 4eV er ret sandsynligt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2009 af peter lind

# Fotonenergien er forskellen mellem enegien i den ekciterede tilstand og grundtilstanden.


Skriv et svar til: Absorptionsspektrene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.