Matematik

Lys.. hjælp!

09. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Et stearin lys på 20 cm har en brændetid på 6 timer og 30 minutter.

Brændetid er tiden, fra man tænder stearinlyset, til det slukkes ved stagen.

Der er 16 cm tilbage af stearinlyset

Hvor meget kan stearinlyset brænde endnu?

Håber på hjælp! Tak, inden i morgen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Isomorphician

Hvor mange minutter kan et lys på 20 cm brænde?

Hvor lang tid tager det så at brænde 1 cm?

Og hvor lang tid tager det så at brænde 16 cm?


Svar #2
09. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

32 timer og 30 minutter, er det rigtigt!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af Isomorphician

Arh....et brugt lys, der brænder 5 gange så længe som et nyt lys? Prøv igen.


Svar #4
09. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Så ved jeg det seriøst ikke. vil du ikke prøve at forklare mig det, ud fra opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2009 af Isomorphician

Hvor mange minutter kan et lys på 20 cm brænde? 6*60 + 30 = 390

Hvor lang tid tager det så at brænde 1 cm? 390/20 = 19,5

Og hvor lang tid tager det så at brænde 16 cm? 19,5*16 = 312 min = 5 t 12 min


Skriv et svar til: Lys.. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.