Matematik
Bestem tallene a og b
16. januar 2005 af
henrik_va (Slettet)
Hey..
Har siddet og bøvlet med den her opgave.. Men kan ikk få den lavet..!
f(x)=(x-2)^2-3
Funktionen g(x)=ax+b er en lineær funktion og ligningen f(x)=g(x) har netop en løsning x=5... Bestem tallene a og b i regneforskriften for g.. ??
Ved ikk helt hvordan jeg finder a og b.. :S
På forhånd tak !
Har siddet og bøvlet med den her opgave.. Men kan ikk få den lavet..!
f(x)=(x-2)^2-3
Funktionen g(x)=ax+b er en lineær funktion og ligningen f(x)=g(x) har netop en løsning x=5... Bestem tallene a og b i regneforskriften for g.. ??
Ved ikk helt hvordan jeg finder a og b.. :S
På forhånd tak !
Svar #1
16. januar 2005 af frodo (Slettet)
du får faktisk at vide, at tangenten for f i x=5, er g!
Så a, kan du let finde ved at finde differentialkvotienten i 5 for f
Så a, kan du let finde ved at finde differentialkvotienten i 5 for f
Svar #2
16. januar 2005 af frodo (Slettet)
når du kender a, kan du bare sætte f(5)=g(5), og b er den eneste ubekendte..
Skriv et svar til: Bestem tallene a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
