Fysik

lysbølger

11. november 2009 af jacob198 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej. jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. på forhånd tak for hjælpen.

opgaven lyder:

En lysbølge kommer fra et materiale A, der har et absolut brydningsindeks på 1,5 med en indfaldsvinkel på 45° og fortsætter i et materiale B, der har et absolut brydningsindeks på 1,3.

1.) beregn lysets udbredelseshastighed i de to materialer.

2.) beregn lysets brydningsvinkel i materiale B.

3.) beregn grænsevinklen for totalreflektion ved dette eksempel.

håber nogen lige kan gi et godt hint. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

lysets udbredelseshastighed i A: vA = c/1,5

1)    lysets udbredelseshastighed i B: vB = c/1,3

2)    nA·sin(i) = nB·sin(b)
      
       sin(b) = (nA/nB)·sin(i)

       b = sin-1(nA/nB)·sin(i))

3)    sin(i) = (1,3/1,5)·sin(b)

      sin(g) = (1,3/1,5)·sin(90°)

      g = sin-1(1,3/1,5)
 


Svar #2
11. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 jeg skal lige være helt sikker på hvad (na/nb) og sin(g) er? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2009 af mathon

nA og nB er de absolutte brydningsforhold for henholdsvis stof A og stof B

g er grænsevinklen i stof A


Svar #4
11. november 2009 af jacob198 (Slettet)

 tak for det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2010 af DreamerGirl (Slettet)

ehm,  er der en der vil forklare mig hvad de forskellige bogstaver og tal og sårn står for? o.O


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

De fleste symboler er da forklaret i #1 og #3. Desuden bruges de oplagte betegnelser

i     for indfaldsvinkel (vinklen mellem den indfaldende stråle og fladenormalen)

b    for brydningsvinkel (vinklen mellem den brudte stråle og fladenormalen),

c    er lysets hastighed i vacuum.


Skriv et svar til: lysbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.