Matematik

Hjælp!

11. november 2009 af Gliop (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg vil utrolig meget gerne have hjælp til denne opgave..!!!!

En funktion f er givet ved
f(x) = x2 + 2/x , x ≠ 0.


Bestem f’(x).


Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2 , f(2)).


Denne tangent har udover røringspunktet endnu et punkt fælles med grafen for f.


Bestem (gerne ved hjælp af grafregneren) koordinatsættet til dette punkt.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2009 af miluiel (Slettet)

 du kan differentiere funktionen ved brug af: 

(x^n)' = n*x^n-1

ligningen for tangenten er

y=f'(x0)(x-x0)+y0

 hvilken lommeregner bruger du?


Svar #2
11. november 2009 af Gliop (Slettet)

Ti-nspire Cas.. :)


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.