Matematik

(9x-24)/5=-3x

12. november 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(9x-24)/5=-3x

x= 29/10

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

1) gang med 5 på begge sider for at få brøken væk, så får du 9x-24=-15, 2) læg 24 til på begge sider, så får du 9x=9, og 3) del med 9 på begge sider, så får du resultatet x=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2009 af maddse (Slettet)

Det kan vist ikke passe. Prøv med

x = 1


Svar #3
12. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Tak til jer begge. :)

Kunne godt nok heller ikke få det til at passe med x=29/10. Så er kommet frem til, at der er en fejl i bogens facitliste.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

tyror du ikke du ser på et forkert facit, et der hører til et andet stykke?


Svar #5
12. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Nej, for der er 3 opgaver og 4 svar. :)


Skriv et svar til: (9x-24)/5=-3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.