Kemi

grænser for pH

13. november 2009 af ibbamse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor er der en grænse for hvor lav PH kan være, hvorfor kan den f.eks ikke være -2 eller f.eks. 16?


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2009 af mathon

vandig opløsning:
hvis du forestiller dig en stærk syre i overskud
vil den reagere med samtlige vandmolekyler

                      HX (aq)  +  H2O (l)  →  X- (aq) +  H3O+ (aq)

[H3O+] = [H2O] = (1000 g)/(18,02 g/mol)/(1 L) = 55,5 M

pH = -log(55,5) = -1,74         hvorfor denne pH-værdi er den mindst mulige i vandig opløsning

hvis du forestiller dig en stærk base i overskud
vil den reagere med samtlige vandmolekyler

                     B (aq) + H2O (l) → HB+ (aq) + OH- (aq)

[OH- ] = [H2O] = (1000 g)/(18,02 g/mol)/(1 L) = 55,5 M

pOH = -log(55,5) = -1,74

pH = 14 - pOH = 14 - (-1,74) = 15,74   hvorfor denne pH-værdi er den størst mulige i vandig opløsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2009 af mathon

burde være skevet

[H3O+] = cvand
og
[OH- ] = cvand
 


Skriv et svar til: grænser for pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.