Matematik

Aflevering

13. november 2009 af Naima7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey..^^ 

jeg har desperat brug for hjælp.. jeg er sindssyg dårlig til mat. og fik ikke afleveret de sidste par gange.. ups.

håber der er et lille geni der kan hjælpe.. og hver sød at forklare, hvad du gør.. så jeg også lære lidt... Xp


På Linå vandværk betaler man en fast afgift på 131 kr. pr. kvartal. Desuden betales
9,5 kr. pr. m3 vand.


a) Bestem en ligning for sammenhængen mellem den totale pris pr. kvartal, y, og
vandforbruget, x.


b) Hvad koster et forbrug på 37 m3 i et kvartal?


c) En forbruger får en kvartalsregning på 511 kr. Hvor mange m3 vand har han
brugt?


Vandværket i nabobyen kræver 186 kr. pr. kvartal i fast afgift og derefter 8,50 kr. pr.
m3 vand efter forbrug.


d) Hvilket vandværk vil være billigst for en forbruger, der bruger 42 m3 vand pr.
kvartal?


e) Ved hvilket forbrug er de to vandværker lige dyre?3


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2009 af Dynin (Slettet)

#0

ad a) y= afgift/kvt [kr]+vandforbrug [m3] *9,5[kr./m3]=131 kr+x m3*9,5 kr/m3

ad b) indsæt x=37 m3

ad c) indsæt y=511 kr og løs for x

ad d) gør som i a og sammenlign værdierne for x=42 m3

ad e) sæt de to forskrifter lig hinanden og løs for x


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. november 2009 af keg (Slettet)

Hvis nu vi kalder den total pris for vandet for y, så er det både prisen for afgiften, som man kalder en fast omkostning og som betyder at den er der uanset om du bruger vande eller ikke . Hver kubikmeter vand koster 9,50 kr,

så derfor kan vi skrive y=9,50 * x + 131, hvor x betyder antal forbrugte kubikmeter vand,

så nu skulle du kunne regne videre håber jeg


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.