Fysik

HJÆÆÆLP!!! :/

14. november 2009 af charmen (Slettet)

hey alle

hvordan ser gitterligningen ud? nogen der kan formlen?

pleaaase svar mig :/

for opg. lyder på:

Laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes vinkelret ind mod et optisk gitter. Gitteret er placeret i et tomt, gennemsigtigt kar. På karret bagved gitteret ses en række lyspletter. Afstanden mellem de to 4. ordens lyspletter er 39,4 cm.
a) Beregn gitterets gitterkonstant.
 

håber I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2009 af Booklover (Slettet)

Ved ikke om det hjælper ... noter fra sidste år ;p

Vedhæftet fil:Gitterligningen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2009 af jabas (Slettet)

 ligningen er således vil jeg tro: n•λ = d?sinθn


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2009 af mathon

#0

du mangler at oplyse afstanden fra gitteret til karrets bagvæg


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2009 af mathon

ellers

som #2 skriver

d·sin(θn) = n·λ

hvor
       sin(θn) = 0,5xn/√((0,5xn)2+L2)

og dermed

      d = 4·(632,8·10-9 m)·√((0,038809 m2) + L2)/(0,197 m)

      d = (1,284873·10-5)·√((0,038809 m2) + L2)     hvori du for L indsætter afstanden til bagvægen i meter


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2009 af mathon

bagvægen → bagvæggen


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2009 af ansy (Slettet)

Hey... du kan finde formlen på e-formel.dk eller ved at klikke her.


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!!! :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.