Fysik

Kogeplader (tankeeksperiment)

15. november 2009 af mariii415 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hjælp!! det haster.. Jeg kan ikke finde ud den her opgave.. Er der nogen der kan hjælpe??

Beskriv et eksperiment, hvor man kan bestemme de fire pladers evne til at opvarme vand og ud fra en graf for hver plade bestemme pladens effekt. Du skal bl.a. bruge et stopur.

Energitilførslen ”måles” ved at måle på vandets opvarmning ved hjælp af formlen:

Beskrivelsen skal indeholde:

• en begrundet hypotese
• en beskrivelse af hvilke variable der er i eksperimentet
• en beskrivelse af hvordan de variable skal behandles for at give svar på hypotesen
• en beskrivelse af om eksperimentet er kvalitativt eller kvantitativt
• en beskrivelse af udførelsen, det vil bl.a. sige hvilke mængder og hvilket apparatur der skal bruges
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af DennisDeH (Slettet)

Hvad er du kommet frem til indtil videre? Det er jo egentlig bare en øvelse i videnskabelig dokumentation du er blevet stillet overfor;)


Svar #2
15. november 2009 af mariii415 (Slettet)

Hvordan skal jeg lave en graf over de fire pladers evne til at opvarme vand når jeg ikke har nogen tal??? Jeg har jo heller ikke plasernes effekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2009 af mathon

uden tab til omgivelserne
har du

afgivet energimængde = modtaget energimængde
              P·t              =          m·c·ΔT

hvor
P er en plades effekt, [P] = kW = kJ/s
t er vandets opvarmningstid, [t] = s
m er det opvarmede vands masse, [m] = kg
c er vands specifikke varmekapacitet, [c] = kJ/(kg·K)
ΔT er vandets temperaturændring, [ΔT] = K = C

af ovenstående formel har du

              ΔT(t) = ((m·c)/P)·t
dvs
temperaturændringen versus tiden

...........

cvand = 4,186 kJ/(kg·K)    


Skriv et svar til: Kogeplader (tankeeksperiment)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.