Matematik

hvad gør j?

15. november 2009 af Milll (Slettet)

Hej allesammen kan nogle ikke hjælpe mig med denne opgave, fatter den simpelthen ikke

 beregn afstanden fra punktet P(7,3) til linjen m : y = 1/2x - 2, angiv derefter en ligning for den cirkel, der ha P som centrum og m som tangent


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er ikke så meget ved at give dig afstandsformlen, hvis du ikke forstår det. Hvis P0 er et punkt på linien, så er distancen fra P til l = |P0P×r| / |r|, r er en retningsvektor for linien og værdien erhøjden i parallelogrammet, der udspændes af vektorerne P0P og r. Beviset kan du sikkert inde i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2009 af peter lind

Afstanden fra et punkt P med koordinaterne (x0,y0) til linien ax+by+c = 0 er den numeriske værdi af (ax0+by0+c)/kvrod(a2+b2). I andet spørgsmål: brug at den fundne afstand er radius i cirklen


Skriv et svar til: hvad gør j?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.