Matematik

Trigonometri hjælp

16. november 2009 af MikkelxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.

Hvordan løser man disse?

Trekant ABC er retvinklet med C = 90 grader. Beregn de manglende sider og vinkler når..

1) A = 43 grader og c = 5

2) B = 25 grader og a = 19

3) c = 12,643 og b = 4,719
 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af peter lind

I de 2 første opgaver brug at summen af vinklerne i en trekant er 180 grader til at finde den manglende vinkel. Brug dernæst en af de mange fomler for trigonometiske funktioner i en retvinklet trekant for eks. sinus af en vinkel i en retvinklet trekant er modstående katete  delt med hypotenusen.

I 3 brug Pytagoras til at finde den manglende side. Derefter brug igen reglerne for trigonometriske funktioner i en retvinklet trekant.


Svar #3
16. november 2009 af MikkelxD (Slettet)

#1 - Forstår ikke rigtig skemaet.

#2 - Har ikke rigtig forstået alt det der med cos,sin og tan, men har fundet den sidste vinkel i de to første opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af maddse (Slettet)

Brug relationerne

sin(A) = a/c

cos(A) = b/c

tan(A) = a/b

Tilsvarende for vinkel B

A + B + C =180

og Pythagoras

a2 + b2 = c2


Skriv et svar til: Trigonometri hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.