Matematik

haster, udbudskurv

16. november 2009 af amsok (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

det antages, at der gælder følgende udbudskurve for hele markedet:

P= 500+0,2Q

find den optimale mængde og pris


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Er der ingen oplysninger om efterspørgslen?


Svar #2
16. november 2009 af amsok (Slettet)

hele opgaven lyden sådan:

det antages, at virksomheden sælger et produkt, hvor markedets samlede efterspørgselskurve kan beskrives således:

Qx= -10Px+100I+10A+14N+4825

men er det den jeg skal bruge og hvad skal jeg bruge P=500+0,2Q til


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Ja den bliver du også nødt til at have med :-)

Du skal bare indsætte 500+0,2Q fra udbudsfunktionen på P's plads i efterspørgslen og isoler for Q.. Så har du den optimale (eller pareto efficiente) mængder. Indsæt -10Px+100I+10A+14N+4825 fra efterspørgslen  på Q´s plads i udbudet og isoler for P... Så har du den optimale pris


Svar #4
16. november 2009 af amsok (Slettet)

er det sådan du mener:

Qx=-10(500+0,2)+25(500+0,2)+100(150)+10(80)+14(250)+4825 i efterspørgsel
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Nej ikke helt.

Qx=-10(500+0,2 Q)x+100I+10A+14N+4825... og isoler Q for den optimale mængde. Jeg kender jo ikke værdierne for x, l, A og N

Prisen:

P=500+0,2 ( (-10Px+100I+10A+14N+4825)/x)... og isoler for P


Svar #6
16. november 2009 af amsok (Slettet)

når jeg regner den ud, så får jeg 30908 og hvad skal jeg så bruge den til.

føler virkeligt, at jeg er totalt lost lige nu og skal afleverer opg. i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Hvad er værdierne for x, l, A og N?


Svar #8
16. november 2009 af amsok (Slettet)

x=1500, I=150, A= 80, N=250


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Den x du har med giver ikke rigtig nogen intuitiv mening, så kan det ikke bare være et fodtegn på Q og P?

Hvis det er:

3Q = (-10*500+100*150+10*80+14*250+4825) = 19125

Q = 6375 (hvilket er den optimale mængde.

Det samme skal du så gøre med prisen

P=500+0,2*( -10P+100I+10A+14N+4825)...


Svar #10
16. november 2009 af amsok (Slettet)

Sådan lyder hele opgaven!

3. Prisfastsættelse for hele markedet.
Det antages, at virksomheden sælger et produkt, hvor markedets samlede efterspørgselskurve kan beskrives således:
Qx=-10Px+25Py+100I+10A+14N+4825 hvor
Qx er mængden af varen
Px er prisen på varen
Py er prisen på en anden vare Y. Py antages at være 35
I er indkomsten. I antages at være 150
N er antallet at forbrugere. N antages at være 250
A er reklame. A antages at være 80.
• Er vare Y en komplementær vare eller en substituerende vare i forhold til vare X?
• Opstil et udtryk for den samlede efterspørgselskurve.
• Find priselasticiteten, indkomstelasticiteten, reklameelasticiteten og krydspriselasticiteten, hvis Px er 1500.
Det antages, at der gælder følgende udbudskurve for hele markedet:
P=500+0,2Q.
• Find den optimale mængde og pris.
Det antages nu, at prisen på Y ændres til Py=235.
• Find den optimale mængde og pris.
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

SÅ er x jo også bare et fodtegn. Qx mængden af vare x og Px prisen af vare x


Svar #12
16. november 2009 af amsok (Slettet)

hvordan finder jeg x.

er seriøst virkeligt lost på denne opgave. vi har ikke fået særligt meget undervisning i denne her


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

PY er et substitut

Efterspørgselskurve: Q = -10P +25000 eller P = -0,1Q + 2500

Optimal mængde: Q = (-10*500+25000)/3 = 6666,66

Optimal pris: P = -0,1 * 6666,66 +2500 = 1833,33


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Du skal ikke finde x... Det er et fodtegn


Svar #15
16. november 2009 af amsok (Slettet)

tusind tak for hjælpen, håber virkeligt at jeg kommer igennem denne opgave. hehe

kender du noget til grænsemetode måske. hvordan kan man regne den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. november 2009 af Sveskerne (Slettet)

Ikke i denne forbindelse. Så skal det være i forbindelse med elasticiteten... Hvor du tager den marginale ændringer til de forskellige variable. Men det er så langt til siden jeg har haft det, at jeg ikke kan huske alle begreberne.


Skriv et svar til: haster, udbudskurv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.