Matematik

Diff.regning

16. november 2009 af MTP92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens!

Hvad bliver denne funktion differentieret: 

(2e)^2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2009 af jesperher (Slettet)

mit cas program siger:

(2*ln(2)+2)*e^((2*ln(2)+2)*x)

men hvis du har matematik på A, så går jeg ud fra du har en lommeregner,.. som formentligt er en ti-89,, eller deromkring..

der kan man differentere under F3,1


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2009 af mathon

1)     (ax)' = ln(a)·ax

2)     (a2x)' = ln(a)·a2x·2 = 2ln(a)·a2x       

3)     (2e)2x  hvor a = konstanten 2e
        dvs regel 2) med a erstattet af 2e

dvs
        ((2e)2x)' = 2·ln(2e)·(2e)2x

eventuelt omskrevet til
        2·(ln(2)+ln(e))·((2e)2)x = 2(ln(2)+1)·(4e2)x


Svar #3
16. november 2009 af MTP92 (Slettet)

Wow, det lyder ret vildt, men det passer sikkert meget godt.

Ja, har TI-84, har aldrig brugt cas før.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2009 af jesperher (Slettet)

#3

der ligger den formentligt også under f3 (mener ikke de har ændret så voldsomt meget fra 84 til 89), så når du finder den der hedder "differientiate" så skriver den "  d(   " så skriver du funktionen ind, skriver "  ,x)  "  "komma x parentes.. "  så får du den differenterede funktion


Svar #5
16. november 2009 af MTP92 (Slettet)

Hvis det er en af de fire små, grå F-knapper, der sidder lige under skærmen, du mener, så er det ikke derunder. Men tak for hjælpen i hvert fald :) !!


Skriv et svar til: Diff.regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.