Matematik

Reducer

17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 2x (x + y) - (x + y)^2 

= 2x^2 + 2xy - (x^2 + y^2 + 2xy) 

= 2x^2 + 2xy - x^2 - y^2 - 2xy

= 2 - y^2 

Men det bliver lig med = x^2 - y^2 hvordan kan det blive det?


Svar #1
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Nyt reducerings stykke: 

(a-b)^2 + 2b (a - b)

= a^2 + b^2 - 2ab + 2ab - 2

= a^2 + b^2 - 2    korrekt ??

Nyt reduceringsstykke: 

3 x - 3 y/ x^2 - 2xy + y^2 

hvordan pokker reducere jeg dette?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2009 af cbech (Slettet)

(a-b)2 + 2b (a - b)

=(a-b)(a-b)+2b(a-b)

=a2-ab-ab+b2+2ab-2b2

=a2-b2


Svar #3
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Forstår det simpelthen ikke, ifølge kvadratsætningerne bliver (a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2 ab? 

derfor må den da se sådan her ud: 

a^2 + b^2 - 2 ab + 2ab - 2b^2 

hvilket må blive til: 

= a^2 + 2 ???


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.