Matematik

Reducer

17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 (p-2q)^2 + 4pq - (p-q) (p+q)

Aner ikke hvordan jeg skal bære mig ad med at reducere dette udtryk?

Ved at det sidste led = p^2 - q^2

Ville umiddelbart skrive det hele som: 

p-2q^2 + 4pq - p^2 - q^2 

Men der er noget galt ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2009 af MN-P (Slettet)

(a-b)2betyder (a-b)*(a-b)

gang parenteserne med hinanden ved at gange alle led i første parentes med alle led i anden parentes

derefter kan du samle leddene


Svar #2
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

Forstår det ikke helt, men er også virkelig dårlig til at reducere og derfor jeg prøver at lærer det..

altså min kvadratsætning siger at (a + b) (a - b) = a^2 - b^2 

Derfor må (p-q) (p+q) = p^2 - q^2 er det ikke korrekt? 

Og hvad gør jeg så med alt det andet?


Svar #3
17. november 2009 af P.L. (Slettet)

 Ingen der kan hjælpe mig, for jeg forstår det simpelthen ikke og vil meget gerne lære at reducere inden min skriftlige eksamen om en måned :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2009 af Mac3 (Slettet)

Første led (p-2q)2 kan du skrive som (p-2q)(p-2q). Nu ganger du så de to parenteser med hinanden, som MN-P beskriver.

Og jo, det er korrekt, hvad du gør ved sidste led.


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.