Matematik

Skæringspunkter

18. november 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kunne hjælpe med denne opg? på forhånd tak :)

Der er givet funktionen f(x)=1/4x3-x2-x+4

Bestem koordinatsættet til hver af grafens skæringspunkter med første aksen..


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2009 af jesperher (Slettet)

skærings punkter med første-aksen (x-aksen)

f(x) = 0

0 = 1/4x3-x2-x+4

isoler x,


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Ligningen f(x)=0 løses, hvorved du får x-koordinaterne til skæringspunkterne. Disse sættes på x's plads i f(x), hvorved y-koordinaterne bestemmes. Hjalp det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af jesperher (Slettet)

#2

burde y-kordinaten netop ikke være 0 når det er skæring med x-aksen??, så 2. del af din hjælp er vel overflødig? :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2009 af himsen (Slettet)

#3

Korrekt.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2010 af Fuku (Slettet)

sidder med samme opgave, skal det ikke være f '(x) = 0 og ikke f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2010 af jesperher (Slettet)

nej...

ved f '(x) = 0 finder man ud af hvornår tangenthældingen er vandret.. altså et ekstrema på grafen..


Skriv et svar til: Skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.