Matematik

Bestem ligningen

18. november 2009 af kjbkjef (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave.

Funktionen f(x)=1/4x3-x2-x+4

Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

find først definitionsmængden for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Differentier f(x), sæt den mindste x-koordinat ind på x's plads i f'(x), hvor ved tangentens hældning bestemmes. 

Y-koordinaten til skæringspunktet bestemmes ved at sætte den mindste x-værdi ind på x's plads i f(x).

Denne y-koordinat sættes ind på y's plads i ligningen y =ax+b, hvorved tangentens skæring med y-aksen b bestemmes ved at løse ligningen.

Nu kendes tangentligningens hældning a og skæring med y-aksen b  og t1 kan opskrives t1=ax+b.

Hjalp det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Og den mindste x-værdi findes netop ved at bestemme definitionsmængden.


Skriv et svar til: Bestem ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.