Kemi

Kemi

18. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med denne opgave:

En syre S har syrekonstanten Ks=0,00100 M. I en opløsning, bestående af denne syre og dens korresponderende base, B, måles pH til 2,00. Efter tilsætning af 18,0 mL 0,500 M NaOH måles pH til 4,00.

a) Opskriv et afstemt reaktionsskema for den reaktion, der finder sted ved sammenblandingen.

b) Bestem forholdet mellem stofmængderne af S og B i opløsningen før tilsætning af NaOH.

c) Bestem forholdet mellem stofmængderne af S og B i opløsningen efter tilsætning af NaOH.

 Jeg ved at a) er

HS(aq) + OH-(aq) → B-(aq) + H2O(l)

Men kan ikke lige de andre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2009 af mathon

pKs = -log(Ks)

brug pufferligningen
                               pH = pKs + log(nb/ns)

                               nb/ns = 10pH-pKs


Svar #2
18. november 2009 af Burton13 (Slettet)

Perfekt :)

så har jeg lavet det rigtigt :)


Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.