Fysik

beregn tyngdeaccelerationen

18. november 2009 af Yow! (Slettet) - Niveau: B-niveau

...


Svar #1
18. november 2009 af Yow! (Slettet)

har fundet ud af det....


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2009 af mathon

hæng den op som et matematisk pendul
og mål svingningstiden T for små udsving

T = (2π)√(L/g)

T2 = 4π2·(L/g)

g = 4π2·(L/T2)

.........

L er pendullængden


Svar #3
18. november 2009 af Yow! (Slettet)

spørgsmålet lød:

en kugle har massen 4 kg og radien 13 km(ved godt et tallene ikke er realistiske men det kan også være ligemeget..)

mathon....

har ingen idé om hvad pendul er for noget....vi har ikke haft om det endnu....

men der er også følgende formel man kan bruge i det her tilfælde:

g = G · (M / R2)

hvor g er tyngdeaccelerationen, G er gravitationskonstanten, M er massen og R er radien....


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2009 af mathon

Yes


Svar #5
18. november 2009 af Yow! (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2009 af mathon

g = (6,67259·10-11 m3/(kg·s2))·(5,976·1024 kg)/(6,37231·106 m)2


Svar #7
19. november 2009 af Yow! (Slettet)

enheden for gravitationskonstanten(G) er da Nm2/kg2 ???


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2009 af mathon

Ja
men     N(m2/kg2) = kg·m/s2· (m2/kg2) = m3·/(kg·s2)


Svar #9
19. november 2009 af Yow! (Slettet)

det noterer jeg ned ;-)


Skriv et svar til: beregn tyngdeaccelerationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.