Fysik

atomkerner, henfaldsloven

19. november 2009 af mkmk (Slettet)

håber i kan hjælpe mig med nedenstående opgave.

en luftprøve far et kælderrum inderholder 25* 10´6 22282Rn-atomer.

22286Rn henfalder ved alfa-henfald med en halveringstid på 3,825 døgn.

a) beregn antallet af 22286Rn-kerne i luftprøven efter 1 døgn.
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
19. november 2009 af mathon

    N(t) = No·(1/2)t/T½

    N(1) = (25·106)·(1/2)1/3,825 


Svar #2
19. november 2009 af mkmk (Slettet)

tusind taaak :D


Svar #3
19. november 2009 af mkmk (Slettet)

jeg har også et andet spørgsmål.

b) hvor lang tid skal der gå , før prøven kun inderholde 10% af det oprindelige antal 22286Rn-kerne?


Brugbart svar (2)

Svar #4
19. november 2009 af mathon

af
    N = No·(1/2)t/T½  har du
 

    (N/No) = (1/2)t/T½
    ln((1/2)t/T½) = ln(N/No)

    ln(1/2)·(t/T½) = ln(N/No)

    t/T½ = ln(N/No)/ln(1/2)

    t = (ln(N/No)/ln(1/2))·T½                 hvor dit krav er N/No = 0,10

   
    t = (ln(0,10)/ln(1/2))·(3,825 døgn)


Skriv et svar til: atomkerner, henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.