Matematik

Bestem de værdier af a, for f(x)=a har tre løsninger.. f(x)=-x^3+4x^2+3x-3

19. november 2009 af 3157 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

En funktion f er bestemt ved: f(x)=-x3+4x2+3x-3

a) Bestem de lokale ekstrema for f. - har jeg gjort!

b) Tegn grafen for f, og bestem de værdier af a, for hvilke ligningen f(x)=a har netop  3 løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af MN-P (Slettet)

Er du sikker på du har skrevet den opgave rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af peter lind

Tegn grafen for f. f(x) = a betyder at linien y=a skærer grafen. Se ud fra grafen når en vandret linie skærer grafen 3 steder.


Svar #3
19. november 2009 af 3157 (Slettet)

Jeg har vedlagt et billede af opgaven nu, MN-P

Men skulle nu mene at den var skrevet korrekt op..


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2009 af Caro44 (Slettet)

a har tre løsninger i ]-3,518; 15[


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. november 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis der er tre skæringspunkter med f(x)=a ligger denne linie mellem de to vandrette tangenter for f(x)=-3x3+4x2+3x-3

Xværdierne for tangentpunkter findes ved at sætte f'(x)=0 og finde x af ligningen.

Derefter indsættes x i 3.gradsfunktionen og du får de to ydergrænser for a


Svar #6
19. november 2009 af 3157 (Slettet)

Caro 44 - Jeg kan genkende at det er de lokale ekstrema..

Peter lind: betyder det at grafen skærer tre steder på x-aksen? og derfor er y=a ??


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. november 2009 af peter lind

Graferne skærer næppe hinanden på y-aksen. Jeg har ikke regnet efter. Skæring med linien y=a og grafen for f(x) findes ved at løse ligningen f(x) = a. Generelt har man graferne for to funktioner f(x) og g(x) er deres skæringspunkt(er) givet ved f(x)=g(x)


Svar #8
19. november 2009 af 3157 (Slettet)

Peter lind: efter de oplysninger du har givet mig får jeg resultaterne til at være de tre nulpunkter.


Svar #9
19. november 2009 af 3157 (Slettet)

Okay, tak skal du have. Jeg har regnet ligningen ud, og finder ud af hvad a giver.


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2009 af Duffy

Har du regnet de 2 forskellige ekstremaers y-værdier ud, vil værdien for a, der løser ligningen " f(x)=a har tre løsninger " ligge strengt mellem disse 2 y-værdier. Kig på grafen, så ser du det let!


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. november 2009 af Duffy

Svaret står næsten i #4:

Der skulle have stået

f(x) = a har tre løsninger for a € ]-3,518; 15[


Skriv et svar til: Bestem de værdier af a, for f(x)=a har tre løsninger.. f(x)=-x^3+4x^2+3x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.