Matematik

82*6^x=12*3^x ?

20. november 2009 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

omskriv 6x til (3*2)x = 3x*2x og del med 3x. Prøv dernæst om du kan finde fælles faktorer i 12 og 82, som du kan dele med


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2009 af mathon

82·6x = 12·3x

(6/3)x = (12/82)

2x = (6/41)

ln(2)·x = ln(6/41)

x = ln(6/41)/ln(2)


Skriv et svar til: 82*6^x=12*3^x ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.