Matematik

tangent til grafen

21. november 2009 af denhoss (Slettet)

bestem ligning for den tangent til grafen for f(x)= √x , hældingkoefficienten = 2

sæt f'(x) = 2 hvad så???..

:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2009 af Danner39 (Slettet)

Ja du sætter f'(x) = 2. Ud fra dette udtryk kan du bestemme x-værdien til hvilken tangenten skærer grafen for funktionen f(x).

X-værdien indsætter du i formlem for f(x). Således har du et punkt (x, f(x)) og en hældning a = 2.

Så har du egentlig det, du skal bruge for at opstille en funktion for tangenten.


Svar #2
21. november 2009 af denhoss (Slettet)

okay.. Hmm, hvordan finder jeg f'(x) ?? eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af exatb

f(x) = x1/2

f´(x) = 1/2*x(1/2 - 1) = 1/2*x(-1/2)


Svar #4
22. november 2009 af denhoss (Slettet)

hvordan får du en halv?


Skriv et svar til: tangent til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.