Matematik

lineærsammenhæng

21. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Nogle som vil hjælpe med denne opg:

Antallet af landbrug i Dk kan for perioden 1983-2000 med god tilnærmelse beskrives ved modellen: y = -2600x + 98680 , hvor y = antallet af landbrug og x = antal år efter 1983.

1) hvad fortæller tallene -2600 og 98680 om antallet af landbrug i perioden 1983-2000?

2) hvor mange landbrug vil der være i 2010, hvis den udvikling fortsætter?

3) hvornår kommer antallet af landbrug under 40000, hvis denne udvikling fortsætter?

- Hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2009 af peter lind

1) Se hvad antallet af landbrug er i 1983 og hvor meget antal landbrug ændrer sid efter 1 år.

2) Sæt den tilsvarende for x ind i ligningen

3) løs ligningen y=4000


Svar #2
21. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

jeg kan da ikke sige y = -2010x + 98680?

forstår ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. november 2009 af David E (Slettet)

x er antallet af år efter 1983, så hvis du skal finde funktionsværdien til år 2010 skal du altså indsætte x = 2010 - 1983 = 27

dvs. f(x) = -2600 * 27 + 98680


Svar #4
21. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

hvad er f(x)? er det frekvens?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november 2009 af David E (Slettet)

f(x) er det samme som dit y. f(x) betyder en funktion af x, dvs. at funktionen afhænger af x som er den variable. Så y er det samme som f(x)!


Svar #6
21. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

jamen har du nu løst den for mig?


Svar #7
21. november 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

hvad med 3'eren, skal jeg bare sige x = 98680-40000 = 58680

                                                                  y = 2600x - 98680*58680 ?


Skriv et svar til: lineærsammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.