Matematik

Trekant

22. november 2009 af Lars99 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er 2 ensvinklede trekanter ABC og AEF

Det oplyses, at IABI=10,IACI=6,IAEI=15, samt at ACB og AEF er rette.

Beregn IBCI og IEFI

Hvad skal jeg gøre her? Hvad for en formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af Exupery (Slettet)

De er ensvinklede, så du kan finde en skalafaktor imellem de to trekanter, hvorved du kan beregne sidelængderne i AEF ud fra de allerede opgivede sider i ABC. Brug pytagoras til at finde den sidste sidelængde i ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2009 af MN-P (Slettet)

Den manglende side i ABC kan beregnes med pythagoras, da trekanten er retvinklet.

For ensvinklede trekanter gælder:

|AB¦/|AF|=|BC|/|FE|=|AC|/|AE|     indsæt de kendte størrelser, derved kan du få tre ligninger, hvoraf du vælger dem du har flest oplysninger i og løser ligningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2009 af vkigop (Slettet)

du skal købe matematik håndbogen, det er den bedste bog du kan få det er nærmest matematikkens bibel , der står alt i den ! det ville være et super køb


Svar #4
22. november 2009 af Lars99 (Slettet)

Nu har jeg regnet ud at lille a er 8.

Hvordan skal jeg regne IEFI?


Svar #5
22. november 2009 af Lars99 (Slettet)

til MN-P

Jeg kan ikk regne den ud da jeg mangler en side i AEF? jeg har fået oplyst at AE=15.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2009 af MN-P (Slettet)

10/|AF|=|BC|/|FE|=6/15

a=8 det må være BC

8/|FE|=6/15


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.