Fysik

Fotoner og energi

22. november 2009 af Holl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Kan I hjælpe mig med denne opgave? -Synes der mangler en oplysning af en art?

Et brintatom i grundtilstanden ioniseres af en foton.
Den løsrevne elektron har energien 3.2 eV.

a) Beregn fotonens energi.

b) Beregn fotonens bølgelængde og frekvens.

c) Hvilken hastighed har elektronen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2009 af peter lind

Fotonens energi er summen af bindingsenergien og den løsrevne elektrons energi.

For fotoner gælder E = hf = h*c/λ hvor h er Plancks konstant, f er frekvensen af fotonen , c er lysets hastighed og λ er bølgelængden.


Svar #2
22. november 2009 af Holl (Slettet)

Jeg kender jo stadig ikke frekvensen?


Svar #3
22. november 2009 af Holl (Slettet)

Eller lampda for den sags skyld? -Ved kun det der står i opgaveformuleringen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2009 af peter lind

Du skal finde fotonens energi af dens energi er summen af bindingsenergien og den løsrevne elektrons energi. Derefetr skal du finde frekvens og bølgelængde af E = hf = h*c/λ


Svar #5
22. november 2009 af Holl (Slettet)

Kan du guide mig endnu mere på vej og skrive op hvordan du vil udregne bare den første, for vi har ikke rigtig haft noget om bindingsenergien osv. :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. januar 2011 af nadiaGlæsner (Slettet)

Hvordan regner man hastigheden af den løsrevne elektron, når man kun kender den kinetiske energi?


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. januar 2011 af mathon

      3,2 eV = 5,12679·10-19 J

                     Ekin = (1/2)·me·v2

                     v = √(2·Ekin/me)

..............

   me = 9,10939·10-31 kg


Skriv et svar til: Fotoner og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.