Matematik

(9-x)/(6x+3)=-7

23. november 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(9-x)/(6x+3)=-7

Skal give x=-(30)/(41)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

9-x = 7*(6x+3), gang ud og saml derefter x-erne på den ene side, del derefter me koeffecienten til x. Gør prøve.


Svar #2
23. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Tak, nu forstår jeg det.

Men hvorfor skal man gange med 7, når der står =-7?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2009 af Bennike (Slettet)

Det er bare Morsing, der har glemt fortegnet . Der skal stå -7


Svar #4
23. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Tak for det. :) Det var også det jeg kom frem til.

Men hvad gør jeg så, hvis der står f.eks. +3 foran?

Eks.:

3+(5x-8)/(1+2x)=4

Facit: x=3


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

så skriver du (5x-8)/(1+2x) = 4-3, så har du trukket 3 fra på begge sider. Derefter ganger du med 1+2x og får

5x-8 = 1+2x. Så nu kan du samle x'erne på den ene side og tallene på den anden side og forkorte til 3x=9, eller x=3, det sidste du har gjort er at dele med 3 på begge sider. Læg mærke til, hvad man kan gøre, når man bare gør det på begge sider.


Skriv et svar til: (9-x)/(6x+3)=-7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.