Matematik

3+(5x-8)/(1+2x)=4?

23. november 2009 af Tef159 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3+(5x-8)/(1+2x)=4?

Ved godt hvad ejg skal gøre, når der ikke står 3+ foran.

Men aner ikke, hvad jeg skal gøre nu? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2009 af Duffy

Træk 3 fra på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2009 af jalo (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2009 af jalo (Slettet)

du kan gange plus ind i parentesen


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2009 af Duffy

#3: Sikken en gang ÆVL  ! ! !


Svar #5
23. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Nu er jeg ikke med alligevel. Er der en der ville være så sød at skære det ud i pap? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2009 af Duffy

3 + (5x-8) / (1+2x) = 4

Hvordan kommer din ligning til at se ud hvis du trækker 3 fra på begge sider af lighedstegnet?


Svar #7
23. november 2009 af Tef159 (Slettet)

Nu faldt ti-øren sgu! :)


Svar #8
23. november 2009 af Tef159 (Slettet)

3+ (5x-8)/(1+2x)=4
3-3 (5x-8)/(1+2x)=4-3
(5x-8)/(1+2x)=1

5x-8=1•(1+2x)
5x-8=1+2x
5x-2x=3x
1+8=9
9/3x
X=3
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2009 af Duffy

Jeps ! !

Men skriv hellere:

3 + (5x-8) / (1+2x) = 4 [Lad x være forskellig fra -½]

-3 + 3 + (5x-8) / (1+2x) = 4-3

0 + (5x-8) / (1+2x) = 1

(5x-8) / (1+2x) = 1

(1+2x)·(5x-8) / (1+2x) = 1·(1+2x)

5x-8 = 1+2x

5x-2x-8+8 = 1+2x-2x+8

3x = 9

x=3


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2009 af Pjulder (Slettet)

3+(5x-8)/(1-2x)=4

for at få den nævneren væk (de er irriterende at regne med) ganger vi den ind på begge sider af =

3(1+2x)+(5x-8)=4(1+2x) <=>

3+6x+(5x-8)=4+8x <=>

3+6x+5x-8=4+8x <=>

11x-5=4+8x <=> nu samles x'erne på en side

3x=9 <=>

x=9 ..


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2009 af Duffy

#10:

x = 3


Skriv et svar til: 3+(5x-8)/(1+2x)=4?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.