Matematik

Brøkregning med kvadratrod

24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

Hej opg. lyder på:

Reducer følgende brøk. :

(56-√(32)) / 8

Hvordan skal man gribe denne brøk an? :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

(56 - 6 ) / 8


Svar #2
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 nej for √32 er jo ikke = 6 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

hov en fejl ;)
 


Svar #4
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

6*6 = 36 '? så det kan ikke være 6 jo ^ 


Svar #5
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

Nå , men ingen andre der kan hjælpe? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

Prøver ;) sorry var lidt for hurtig på aftrækkeren før:

Den kan reduceres til (56 - √32) / 8     =      (56 - 4√2)  / 8     =   ((56/ 4) - √2) / (8 / 4)      =      (14 - √2)  / 2


Svar #7
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 TI-89 giver noget helt andet. ! ;s


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

Hvad gir den ?


Svar #9
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 TI-89 giver

-(14 - √2) / 2 <-- hvor kommer det der minus foran parentesen fra? :s


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

står der så ikke -2 ved nævneren ? 


Svar #11
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

nej der står bare 2


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. november 2009 af mathon

(56 - √(32)) / 8

(4·14 - √(42·2) ) / (4·2)

(4·14 - 4√(2)) / (4·2)

4(14 - √(2))/4/2

(14 - √(2))/2

                7 -√(2)/2


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

skal ikke kunne sige det.. min lommeregner siger det samme som jeg fik.. Muligvis din facitliste der er fejl i, det kan også tit forekomme.


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

Og ja.. det som #12 kom med er en anden måde at reducere det på :) men gir det samme som (14 - √2) / 2
da 14 / 2 = 7


Svar #15
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 nej hans vil faktisk give:

-(14 - √2) / 2 , hvis man regner efter.


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

prøv at se de sidste 2 linier i hans stykke.


Svar #17
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 ups ja. de 2 sidste ser skam ikke rigtige ud. 


Svar #18
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

hmm, hvordan skal mellemregningerne så se ud.  


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. november 2009 af fiffinut (Slettet)

enten som jeg har eller som # 12 har.. De er lige rigtige.. Man kan dog sige at den # 12 har reduceret et trin mere, men det er hvad man syntes bedst om.


Svar #20
24. november 2009 af sp3ci41 (Slettet)

 man kan da ikke få  (14 - √2) / 2 til 7 -√(2)/2.

for nævneren skal da også divideres så. ? :s


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.