Matematik

Trigonometri

24. november 2009 af Anne5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg mangler lige lidt hjælp til en matematik opgave, så håber der er nogle der vil hjælpe mig?

opgaven lyder:

Trekanten ABC er retvinklet med C = 90 grader. Beregn de resterende sider og vinkler når A = 43 grader og c = 5.

Jeg kan godt finde ud af, at regne grade antallet, men jeg er lidt i tvivl med hvordan jeg finder siderne? er der nogle som som vise et eksempel på dette?

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Isomorphician

sin(A) = a/c

og

sin(B) = b/c

Indsæt og isoler.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

prøv at tegne trekanten...det gør situationen meget nemmere


Svar #3
24. november 2009 af Anne5 (Slettet)

jeg har også tegnet trekanten for at gøre det lettere (:

- men altså, jeg forstår ikk hvordan jeg skal regne det, når jeg kyn har én bekendt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2009 af Isomorphician

Du kender A (og B) og du kender c, så er der kun én ubekendt tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

sin(v) = modstående katete / hypotenusen

cos(v) = hosliggende katete / hypotenusen

tan(v) = modstående katete / hosliggende katete 

http://www.formel.dk/matematik/geometri/Trekant/retvin3.gif 

det er de her formler du skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2009 af mathon

se evt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

#1

din begregning for a er forkert....


Svar #8
24. november 2009 af Anne5 (Slettet)

okay, tak nu tror jeg jeg har forstået det. Men er der ikke en der lige vil regne den for mig med tal, så jeg er sikker på om jeg har fået det rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2009 af mathon

   b = 5·cos(43°)

   a = 5·sin(43°)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2009 af Yow! (Slettet)

mathon

en side kan ikke være negativ..?


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.