Matematik

Centrum og radius

24. november 2009 af Fvistrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet en opgave, jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal gribe an. Opgaven lyder: Bestem centrum C og radius R for de cirkler, der fremstilles ved følgende ligninger:

a) x^2 + y^2 - 4x - 4y = -4

b) x^2 + y^2 + 10x - 4y = -13


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Omskriv udtrykkene til cirklens ligning

(x-a)2+(y-b)2 = r2

Hvor r er cirklens radius og centrum er i punktet C(a,b)


Svar #2
24. november 2009 af Fvistrup (Slettet)

Nååh ja. Mange tak. :D


Skriv et svar til: Centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.