Matematik

Bestemmelse af en forskrift

25. november 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Jeg har en opgave, jeg slet ikke forstår. Håber nogen kan hjælpe mig med den. Tak

Opg.

I en model betegner O(x) (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det, at

O(x)=0,0024*x2+106     og     a(x)=-0,008x+1300

I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x)=x*a(x) - O(x)

1) Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Skal man ikke indsætte O(x) og a(x) i F(x) også reducér frem til forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af mathon

            F(x) = x·(-0,008x+1300) - (0,0024·x2+106)

            F(x) = -0,008x2 +1300x - 0,0024·x2 - 106

            F(x) = -0,0104x2 + 1300x - 106

                F '(x) = -0,0208x + 1300


Svar #2
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Tak Mathon. Jeg har faktisk også fået forskriften til det. Men jeg skal benytte forskriften til at bestemme det antal enheder som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig. Kan du ikke oversætte dette til almindelig dansk? Jeg forstår ikke hvad der menes eller hvad man skal gøre.


Svar #3
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Hov.. Jeg så ikke F '(x) = -0,0208x + 1300. Hvordan er du da kommet frem til det? Jeg har sluttet ved F(x) = -0,0104x2 + 1300x - 106


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2009 af mathon

ekstrema kræver

                           F '(x) = -0,0208x + 1300 = 0


Svar #5
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Dvs. Jeg skal finde nulpunkterne derefter bestemme monotoniforhold?


Svar #6
25. november 2009 af Jone (Slettet)

Jeg har fundet ud af hvordan du kommer frem til F ' (x). Tak


Skriv et svar til: Bestemmelse af en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.