Matematik

Reducer

25. november 2009 af julespanjul (Slettet)

Hej! Skal aflevere opgave i morgen hvor denne opgave indgår:

(2a-b)*(2a+b) -4(a+3b)^2 +4b(6a-1) =

Jeg får den til følgende : 4a^2 +2ab -2ab -2b^ -4a -12ab -4a -12ab +24ab -4b = 4a^2 -8a -4b -b^2

Kan den evt. forkortes mere?

Håber på hjælp, mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Jeg får:

(2a-b)*(2a+b) -4(a+3b)2 +4b(6a-1)

= 4a2+ 2ab -2ab -b2 - 4(a2 +9b2 +6ab) + 24ba - 4b   (gang parantes 1 og 3 ud og brug kvadratsætningerne på 2. parantes)

= 4a2+ 2ab -2ab -b2 - 4a2 - 36b2 - 24ab + 24ba - 4b (gang anden parantes ud og reducer)

= -37b2  -4b


Svar #2
25. november 2009 af julespanjul (Slettet)

okay, er du sikker ?

Var nemlig også i tvivl om jeg skulle bruge kvadratsætningerne først, og derefter gange ind, eller om jeg bare skulle gange -4 ind i begge paranteser..

Men tak for hjælpen!! :D


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.