Matematik

Trigeometri

20. januar 2005 af the87boy (Slettet)
Jeg har problemer med en trekant, som jeg skal tegne beregne side a, b og c på samt siderne.
Jeg har fået følgende informationer:
vinkel A = 80 deg
højde a = 45 mm
vinkelhalveringslinie a = 50 mm

Jeg håber, der er nogle, der kan hjælpe mig igang, da jeg ikke lige kan se, hvordan jeg starter med den opgave

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2005 af Dunnar (Slettet)

deg?

Svar #2
20. januar 2005 af the87boy (Slettet)

MathCad = engelsk program
deg = grader

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2005 af Dunnar (Slettet)

højden går vinkelret ned på grundlinjen, og vinkelhalveringslinjen udgår også fra A, så har du der en retvinklet trekant du kan regne på.
Hvilket niveau af matematik er dette? (mest mht. hvor mange relationer + love og andet du kender)

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2005 af Dunnar (Slettet)

vA er hypotenusen og hA er den ene katede Desuden er der 40 grader på hver side af vA, det må du også kunne komme videre med.

Svar #5
20. januar 2005 af the87boy (Slettet)

Det er 1. års HTX, men jeg kender da både sinus, cosinus og tangens-relationerne

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2005 af Dunnar (Slettet)

okay, jeg er #g, så det ligger lidt alngt væk, men kan du ikke komme videre med min hjælp med den retvinklede trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2005 af Dunnar (Slettet)

#=3

Svar #8
20. januar 2005 af the87boy (Slettet)

Jeg prøver lige at arbejde lidt på det nu, men hvis jeg ikke skriver jeg igen

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2005 af Dunnar (Slettet)

jeg er nok gone til den tid, så hvis det er til i morgen er jeg ikke til mere hjælp, men hvis det er til senere så kigger jeg gerne igen i morgen.

Svar #10
20. januar 2005 af the87boy (Slettet)

Det er til mandag, så jeg håber, du kigger i morgen, hvis jeg får problemer med noget

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. januar 2005 af Dunnar (Slettet)

okay

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

Jeg vil lige indskyde, at det hedder

TRIGONOMETRI ("trekantsmåling")

og ikke trigeometri.

//Singularity

Svar #13
21. januar 2005 af the87boy (Slettet)

Jeg har fået opgaven løst nu

Skriv et svar til: Trigeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.