Matematik

komplekse tal

26. november 2009 af warma (Slettet)

Er der en der kan forklare mig hvordan jeg omskriver (1-i)/3 til polær form?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af mathon

z = (1/3) - i·(1/3)

r = √((1/3)2+(-1/3)2) = (1/3)√(2)

tan(θ) = (-(1/3)/(1/3))

θ = tan-1(-1) = (-π/4)

       z = (r;θ) = ((1/3)√(2);-(π/4))


Skriv et svar til: komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.