Matematik

Vektor der er ortogonal..

26. november 2009 af ggf (Slettet)

Angiv en vektor der er ortogonal både  på a og b, når

a=(1, 3, 4) og b=(2, 1, 1)

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af Snick (Slettet)

Find krydsproduktet


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Ortogonal betyder vinkelret på. Dvs. normalvektoren.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2009 af peter lind

Hvis du har hørt om vektorproduktet er a×b en vektor, der står vinkelret på a og b, ellers lad vektoren være x= (x1, x2, x3) og læs derefter ligningssystemet a·x=0 og b·x =0. Ligningssystemet vil have uendelig mange løsninger , så du må fastsætte en af koordinaterne  til et eller andet for eks. x1=1. Lad være med at sætte en af koordinaterne til 0. Det fører sandsynligvis til løsningen x=0, som du ikke kan bruge til noget.


Svar #4
26. november 2009 af ggf (Slettet)

Så jeg skal bare finde axb?? Det lyder da nemt nok :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. november 2009 af maddse (Slettet)

Ja, Krydsproduktet kan geometrisk forstås som en normal vektor der står vinkelret på det plan, der er udspændt af vektorerne a og b.

Resultatet a x b er en normalvektor til både a og b, dvs. en vektor, der står vinkelret på begge. Hvis de to vektorer er parallelle, vil krydsproduktet være en nulvektor. Retningen af vektoren vil altid være som z-aksens retning i et højrehåndskoordinatsystem, hvor x- og y-aksen er henholdsvis a og b.


Svar #6
26. november 2009 af ggf (Slettet)

jeg får -1, 7, -4 er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2009 af Snick (Slettet)

nej det skulle gerne give

-1, 7, -5


Skriv et svar til: Vektor der er ortogonal..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.