Matematik

Lidt svær opgave...

26. november 2009 af ggf (Slettet)

Bestem arealet af ΔABC, hvor A(-2, 1, 2), B(9, -3, -3) og C er skæringspunktet mellem linjerne m1 og m2, der er givet ved

m1: (x, y, z)=(-4, 2, 1)+t(2, -1 ,1)

m2: (x, y, z)=(3, 1, 1)+t(3, 1, -2)

En der kan hjælpe? Har ingen anelse om hvad jeg skal..


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

(x, y, z)=(-4, 2, 1)+t(2, -1 ,1)

(x, y, z)=(3, 1, 1)+s(3, 1, -2)

Find c ved at sætte de to linier lig hinanden

-4+2t=3+3s

2-t=1+s               ganges med 3

6-3t=3+3s           trøkker øverste ligning fra nederste

6-3t-(-4+2t)=3+3s-(3+3s)

10-5t=0

t=2

2-t=1+s

2-2=1+s

s=-1

(x, y, z)=(-4, 2, 1)+t(2, -1 ,1)=(-4+4,2-2,1+2)=(0,0,3)

(x, y, z)=(3, 1, 1)+s(3, 1, -2)=(3-3,1-1,1+2)=(0,0,3)     indsætter begge steder for at sikre mig at punktet ligger på begge linier, hvilket ikke havde været tilvældet, hvis linierne var vindskæve.


Svar #2
26. november 2009 af ggf (Slettet)

hvordan finder du lige c? altså hvordan sætter du dem lig hinanden? Det er jo to parameterfremstillinger?

(x, y, z)=(-4, 2, 1)+t(2, -1 ,1)

(x, y, z)=(3, 1, 1)+t(3, 1, -2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. november 2009 af MN-P (Slettet)

Jeg erstatter t med s i den ene parameterfremstilling

og sætter så x fra den ene =x i den anden
og sætter så y fra den ene =y i den anden

(x, y, z)=(-4, 2, 1)+t(2, -1 ,1)

(x, y, z)=(3, 1, 1)+s(3, 1, -2)

man kan få et tredie sæt ligninger ved at sætte z værdierne lig hinanden

-4+2t=3+3s

2-t=1+s


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2009 af mathon

se

ved indsættelse af en af ligningerne m1, m2

     →

ved indsættelse i en af ligningerne m1, m2


Svar #5
26. november 2009 af ggf (Slettet)

Nååårh! ok så er jeg med :-) Sad også og læste i bogen inden jeg så jeres svar, så nu giver det bedre mening :-) Mange tak til jer begge!


Skriv et svar til: Lidt svær opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.