Matematik

hjælp til aflevering! HASTER

26. november 2009 af Yupp1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

find en ligning for den linje, der går igennem punkterne A og B, når

A(2,-8), B(7;-10,5)

forstår ikke det er kolon halløj?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af himsen (Slettet)

Du får 2 ligninger:

-8=a+2*b

-10.5=a+7*b

Da du husker på at en ret linie har forskriften: y=a+b*x


Svar #2
26. november 2009 af Yupp1 (Slettet)

hvad betyder det der kolon?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2009 af Bernburg (Slettet)

Semikolonet har ingen betydning. Det er blot en anden måde at skrive punkterne ind, så fx hvis du har en opgave hvor du skal have punkterne 1,9 og 2,6, så ligner det ikke at der står 4 punkter. Det er en måde at adskille punkterne fra hinanden :)


Svar #4
26. november 2009 af Yupp1 (Slettet)

Ud med sproget makker! :p
Jeg er ikke sikker på jeg har forstået det, hvilke punkte ville jeg så få ud af: 7;-10,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2009 af himsen (Slettet)

x=7 og y=-10.5

Men du skal huske paranteser.


Svar #6
26. november 2009 af Yupp1 (Slettet)

okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2009 af Bernburg (Slettet)

Hov så ikke lige at der var kommet svar tilbage til mig :)
Men ud af 7;-10,5 vil du få punkterne 7 og -10,5 :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2009 af mathon

semikolon er et koordinatadskillelsestegn,
som anvendes i stedet for komma,
når der i forvejen er komma i koordinaterne.

Det benyttes således til at tydeliggøre,
hvor 1.koordinaten slutter og 2.koordinaten begynder.


Skriv et svar til: hjælp til aflevering! HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.