Matematik

Skæringspunkt

28. november 2009 af nikoww (Slettet)

På figuren ses graferne for funktionen f(x) = x^4 - 4x^2 + 3 og g(x) = x^2 - 5. Linjen med ligningen x = k, skærer de to grafer i P og Q.  Bestem k, så længden af linjestykket PQ er mindst mulig.

Jeg vil lave en funktion som der minusser x[1] med x[2], og derefter differenciere den. Men når jeg skal lave min funktion er jeg i tvivl om hvordan man beregner skæringspunktet i mellem f(x) = x^4 -4x^2 +3 og x = k.

Hvordan gør man??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2009 af mathon

 P(k, k4 - 4k2 + 3)
 Q(k,k2 - 5)
|PQ|2 = k4 - 4k2 + 3 - k2 + 5

|PQ|2 = k4 - 5k2 + 8

         |PQ| = √(k4 - 5k2 + 8)


Svar #2
28. november 2009 af nikoww (Slettet)

du lavede lige opgaven for mig?????

men hvordan finder man skæringspunktet i mellem x = k og f(x) = x^4 - 4x^2 + 3

jeg er sikker på det står implicit i dit svar... men jeg forstår det ikke så godt og jeg vil være rigtig taknemlig hvis en kunne forklare mig bare hvordan man finder skæringspunkt??

på forhånd tak


Svar #3
28. november 2009 af nikoww (Slettet)

nevermind.

jeg har lavet opg. men tak alligevel


Skriv et svar til: Skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.