Matematik

f og g er bestem med forskrifterne...

29. november 2009 af camillaa23 (Slettet)

Heej vil gerne høre om nogle kan hjælpe mig med de her opgaver

f(x)= x+1/2-x og g(x)= x2+3

(f o f)'(x) =?

og

(f o g)'(x) =  ?

også kan jeg ikke rigtig se hvad jeg skal her :

Løs herefter ligningerne og kommenter resultat

(f o g)'(x) = 0

(g o g)'(x) = 0

tak (: <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af PoKulaKi (Slettet)

(f o f)(x) betyder at f sammensat med f, som i praksis betyder at man sætter f ind i f. I dette tilfælde betyder det at (f o f)(x) = ([(x+1)/(2-x)] + 1) / (2 - [(x+1)/(2-x)]). Dette skal du så diffrentiere. Jeg har antaget at du mente at f(x) = (x+1)/(2-x), for det du har skrevet betyder f(x) = 1/2. De kantede parenteser betyder bare det samme som normale parenteser, det er bare for at gøre den mere læseligt.


Skriv et svar til: f og g er bestem med forskrifterne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.