Matematik

Differentialregning hjælp!

29. november 2009 af infamousmobb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg kan simpelthen ikke finde ud af dem her, jeg er ved at gå i spåner!! De skal udregnes ved håndkraft. Er der nogen der har forslag ?

På forhånd tak

a) f(x) = (x+3) * exp(x)

b) f(x) = (2x^2+5)^3


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2009 af mathon

a)
        f '(x) = 1·exp(x) + (x+3)·exp(x) = (1+x+3)exp(x) = (x+4)exp(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2009 af mathon

b)
       f '(x) = 3·(2x2+5)2·(2x2+5)' = 3·(2x2+5)2·4x = 12x(2x2+5)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2009 af Munck (Slettet)

 Du kan anskue a'eren det som følger: h(x) =(x+3) og g(x) = exp(x).

Så har du regnereglen: f'(x) = h'(x)*g(x) + h(x)*g'(x) <- den er i øvrigt god at huske.

Og så er regnereglerne for eksponentielle funktioner også god at huske: exp(x) differentieret er exp(x). Hvis det nu var exp(kx) så var det lig med k*exp(kx).

Til b'eren: Start med at differentiere den ydre funktion, i dette tilfælde er det, at du har en funktion opløftet i 3. Differentier den som var det x^3, og få 3x^2 hvor x i dette tilfælde svarer til (2x^2+5) og gang derefter den indre funktion, som er 2x^2+5, differentieret, på.


Svar #4
30. november 2009 af infamousmobb (Slettet)

Tusind tak jeg har endelig forstået det!


Skriv et svar til: Differentialregning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.