Fysik

HASTER MEGET: AFLV. TIL I MORGEN . ang. absorptionsspektret -natrium

29. november 2009 af Googles (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej,  er der nogen der kan hjælpe mig med: (haster virkelig meget skal aflv. i morgen :( )

der står, at jeg skal finde for natrium E5-E2 vha. absorptionsspektret på fig, der er vedhæftet. jeg har først fandt E5-E1 (E5=h*c/λ og det samme med E1 trækket deres resultat i eV fra hinanden - derefter har jeg gjort det samme med E2-E1  og derefter træk jeg resultatet fra E5-E1  fra E2-E1  (E5=ca. 270nm , E1830nm, E2=590nm  er usikker ved de her målinger:( - aflæst på fig. som er vedhæftet))

der står desuden at jeg skal beregne bølgelængden af en foton, der emitteres ved overgang 5. til 2. energiniveau i natrium !!!! hvordan gøres det??!!

Vedhæftet fil: fig. studiportalen.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af Majlund (Slettet)

Først kan jeg kun sige: Lav dine lektier i bedre tid!

Jeg kan ikke åbne filen, så jeg må gætte...

Jeg læser at du har fundet E5-E1 og E2-E1. Nu kan du beregne:

(E5-E1)-(E2-E1)=E5-E2

Det du skriver med fed skrift forstår jeg ikke.. Energiniveauerne måles ikke i nanometer (nm), men i eV... Så det du mener må være λE5-E0=ca 270nm, osv... Altså at bølgelængden af fotonerne der udsendes (emitteres) ved overgang fra 5. energiniveau til grundtilstanden er 270nm..

Eftersom du allerede har beregnet E5-E2 burde resten af opgaven være nem nok.. Indsæt igen i formlen:

E5-E2=h*c/λE5-E2

Her er det λE5-E2 du er interesseret i, så isoler lambda (eller brug solve(...) på din lommeregner).

God fornøjelse..


Skriv et svar til: HASTER MEGET: AFLV. TIL I MORGEN . ang. absorptionsspektret -natrium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.