Matematik

Hjælp!!

29. november 2009 af oXAnonymXo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har et spørgsmål fra min FSA problemregning, 9 klasse ;)

Frede løb 42,2 km på 4 timer 35min og 46 sek.

- beregn den tid frede i gennemsnit bruger pr kilometer, han løber?

Taak på forhånd ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2009 af jesperher (Slettet)

omregn tiden til sekunder..

(1 time = 3600 sek.)

derefter

tiden / kilometer

så har du hvor mange sekunder han har brugt pr. kilometer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2009 af Yow! (Slettet)

enhederne for tiden skal være timer

35 min / 60 = 0,583 t

46 sek / 60 / 60 = 0,0128 t

alt i alt

(4 + 0,583 + 0,0128) t = 4,71 t

gennemsnitshastigheden:

42,2 km / 4,71 t = 8,96 km/t


Svar #3
29. november 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

tak ;D men jeg skal bruge Hvor lang tid frede i gennemsnittet bruger pr kilometer, han løber.


Svar #4
29. november 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

tak, men jeg skal bruge tiden og ikke hastigheden ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2009 af Yow! (Slettet)

tiden er angivet i opgaveformuleringen....

8,96 = han løber 8,96 km på en time

desuden lyder opgaven:
 "beregn den tid frede i gennemsnit bruger pr kilometer, han løber?"
- dvs. du skal ikke kun beregne tiden !


Svar #6
29. november 2009 af oXAnonymXo (Slettet)

nåårh på den måde... tak :P


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.