Matematik

Binomialformlen

30. november 2009 af Simon2 (Slettet)

En opgave jeg selv har fundet på for at demonstrere mit spørgsmål: Hvad er sandsynligheden for at få mindst 1 sekser i 6 slag med en terning.

Ved første øjekast ville jeg tro binomialformlen kunne anvendes, men ser, at det kan den ikke! Hvordan beregnes dette så?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af peter lind

Det kan den skam godt. Du kan finde den som P(1)+P(2)+...P(6) eller meget nemmere som 1-P(0). Du kan sikkert direkte slå svaret op i dit regneark eller CAS værktøj, hvis du har sådan et.


Svar #2
30. november 2009 af Simon2 (Slettet)

Hvad angiver P(x)? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2009 af peter lind

Sandsynligheden for x 6'er


Svar #4
30. november 2009 af Simon2 (Slettet)

 Du siger at den godt kan benyttes.

Vil du demonstrere hvad du vil indsætte for x,n,p i formlen ved denne opgave? binomialfordeling: (n over x)*px*(1-p)n-x


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2009 af peter lind

n=6, p=1/6


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. december 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Er det ikke nemmest at udregne sandsynligheden for komplementærhændelsen, altså sandsynligheden for slet ikke at slå nogen seksere?

P(ingen seksere i seks slag) = P(noget andet end en sekser i hver enkelt slag)6 = (5/6)6

P(mindst en sekser) = 1 -  (5/6)6


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. december 2009 af peter lind

Jo det er det og det er også det jeg angiver i #1


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. december 2009 af PoKulaKi (Slettet)

Det kan jeg godt se nu du siger det. Jeg beklager, at jeg kom til at gentage noget der allerede var sagt. 


Skriv et svar til: Binomialformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.