Matematik

Opgave 9.024

01. december 2009 af Clittergirl (Slettet) - Niveau: A-niveau

En punktmængde M er bestem ved:

M={[x, y] | (0 ≤ x ≤ 3 ∧ 0 ≤ y ≤ √(2·x + 1))}

a) beregn rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 360 grader om koordinatsystemets førsteakse.

Normalt er det jo PI*INT(f(x)^2,x,a,b) men jeg kan simpelthen ikke se hvordan det skal kunne bruges ved denne punktmængde.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2009 af Isomorphician

f(x) = √(2x + 1)

a = 0

b = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Din funktion er sqrt(2x+1) og den lever i intervallet 0<x<3, så det er dine grænser.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af TNI (Slettet)

jeg sidder med samme opgave og har også lidt problemer .. for når der står at beregn rumfanget af det OMDREJNINGSLEGEME DER FREMKOMMER NÅR M DREJES 360 GRADER om koordinatsystemets førsteakse. Hvordan skal jeg så forstå det . for kan nemt udregne det hvis det ikke var drejet .. men altså hvis det drejes 360 grader ender det vel også hvor det var før?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2011 af Isomorphician

#3: Forestil dig det i 3D så der opstår en figur med et rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2011 af TNI (Slettet)

#4: ja okay det forstår jeg godt .. men forstår stadig ikke hvordan jeg kan regne det ud ?


Skriv et svar til: Opgave 9.024

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.