Matematik

ln(3)

02. december 2009 af denhoss (Slettet)

hvordan finder man ln(3)

På sin lommeregner? ti-89


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af jesperher (Slettet)

2nd -> x

blå tast ->. x-knappen

3 tallet skriver du selv..


Svar #2
02. december 2009 af denhoss (Slettet)

Ja tak. :). Men hvad med hvis jeg skal isolere ln(3)=


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af jesperher (Slettet)

nævn et eksempel hvor du skal isolere ln(3)? det plejer at være en variabel man isolere..

men for at isolere:

f2-> solve..


Svar #4
02. december 2009 af denhoss (Slettet)

f.eks. denne her f’(x) = 2 * ln(3) * 3x?

hvad er ln(3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2009 af jesperher (Slettet)

#4

ln(3) er et tal lige som alle andre..

der er ikke rigtigt noget at isolere i din sætning.. medmindre du kender et punkt eller lign.

 prøv at taste: ln(3) ->   2nd -> enter..

så får du tallets cirka værdi..


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2009 af himsen (Slettet)

Man skal i princippet ikke regne ln(3) ud, da man aldrig kan få det korrekte tal alligevel, ligesom med phi, e og tal som f.eks. √(2). De kan sagtens afleveres som et resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2009 af NejTilSvampe

 #6 - rettelse, de BØR afleveres som resultat. Afrunding af √2 og pi og andre irationelle tal er ikke god matematisk skik.

i f'(x) = 2*ln(3)*3x   er det som regel ikke ln(3) du søger at isolere men x.

x= f'(x)/(2ln(3)

hvis du insisterer på at isolere ln(3):

ln(3) = f'(x)/(2*3x)

sværer er det ikke...

Vil du ha' ln(3) i decimaler så får du da bare det: 1,0986122886681096913952452369225

Der er ikke nogen nem måde at regne logaritmerne ud i hånden, du skal bruge en logaritme skala. Men nu om dage bruger man altså bare lommeregneren.

Men bare husk på at ln(3) er et tal, ikke en variabel som x og y osv.


Svar #8
02. december 2009 af denhoss (Slettet)

okay mange tak. :). Hvor omskrev du ln(3) til decimaler? kan man overhovedet det på ti-89?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. december 2009 af NejTilSvampe

#8 -  SE Svar #1


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. december 2009 af himsen (Slettet)

#7

Ja er jeg udemærket klar over, men i gymnasiet ser man ofte gennem fingre med det. Så det er i princippet  ligegyldigt i den her sammenhæng..


Skriv et svar til: ln(3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.